Omplacering/hund sökes

FRK ansvarar inte för informationen i annonserna.

Ta inte för givet att en hund som söker nytt hem är gratis.

Annonsen ligger ute i 2 månader, vill du förlänga så skickar du in formuläret på nytt.


HUND SÖKES

 

Tik sökes

Vi söker en Flat tik 2-5 år som ska bli vår nya familjemedlem och följa med på våra äventyr. Vi har goda erfarenheter av Flat som ras, då vi
haft 3 flattar tidigare.
Hemmet finns i:  Skellefteå
Kontakt: Kristina Lundberg,  070-6025333, Lundberg.ek@telia.com
2024-02-26

HUND TILL SALU

Myhre, 2 år

Marwood´s Waste Your Love, SE28840/2022, född 2022-04-22, brun hane, HD A, ED ua.

Lyhörd, lättränad. Grundtränad i spår och nosarbete. Utställd med CK i Sverige och juniorcert i Danmark. Har genomgått BPH med fint resultat. Myhre behöver ett nytt hem där han kan bo "för alltid".

Han bor just nu hos en familj som även har golden retrievern Rio som är 4 år. Det fungerar mycket bra med familjen och Myhre är mycket lättränad och lyhörd. Han kan lämnas ensam och är ingen problemhund. Anledningen till att han söker ett nytt hem är att han och Rio inte fungerar tillsammans. Rio, som är en fyraårig lite lugn "Golden-farbror", är inte alls med på hans upptåg och försöker säga ifrån vilket inte respekteras och situationen för Rio har blivit ohållbar medan Myhre inte har några bekymmer alls med tillvaron, på flattars vis. Myhre är snäll med andra hundar och har aldrig visat någon som helst aggressivitet men han är en lite "brötig unghund" som älskar att leka med andra hundar. Han är mycket envis i sin uppvaktning och vill inte den andre hunden leka med honom så blir han än mer intensiv. Han fungerar jättefint med valpar och med lite äldre hundar med pondus. Katter, barn mm är inte heller något problem för Myhre. Han bor just nu i Uddevalla och det går fint att besöka honom och känna sig för lite. Då Myhre redan placerats om från sin första ägare så är vi alla måna om att det blir väldigt rätt denna gång. Varmt välkommen att höra av dig och få en fantastisk hund på alla sätt. 
Läs mer på uppfödarens hemsida

Kontakt: Uppfödare Maria Skogsberg, 0707-190744, maria.sk@live.se


Charlie, 2 år

Korphålans Picard SE30624/2022, svart hane född 2022-04-17. Ej röntgad.

Charlie söker ett nytt hem på grund av att han inte trivs på dagis o familjen jobbar heltid. Han älskar både barn, vuxna o andra hundar. Kan vara ensam hemma några timmar. Ingen problemhund och ej gratis. Charlie bor idag I Katrineholm.
För mer info kontakta uppfödaren Korphålans kennel.
Kontakt: Ann-Charlotte Petri 070-6606324, ann-charlotte@trollmarker.se


Triton, 4 år

Black Mica's King Of The Moment, SE50441/2019, svart hane född 2019-09-10. ED ua, HD grad A.

Triton är en genomsnäll hund med mycket energi som älskar att vara med överallt. Går bra ihop med barn i alla åldrar, katter och andra hundar, har aldrig visat någon aggressivitet. Vi bor på en gård på landet där han går löst varje dag, jagar inte vilt. Han älskar apportering, drag, sök och det lilla nosework vi testat. Och så älskar han att bada, under alla årstider. Han är grundtränad i apportering och vardagslydnad. Han är väldigt driven, lyssnar bra men jobbar samtidigt självständigt! Han kan vara själv längre stunder och kopplar då av. Han kan vara lite skällig när vi är hemma och det går förbi någon, men tror det har lite att göra med att han inte får tillräckligt med hjärngympa just nu.

Vi känner att vi inte kan lägga den tid han förtjänar just nu på grund av vår livssituation med små barn, husrenovering och gård och det är såklart ett jättesvårt beslut att ta då han är en del av familjen. Han är fullt frisk. Han är blodgivningshund också. Vi ser gärna att han kommer till ett hem på landet där han kan gå lös och träna apportering som är det bästa han vet.

Kontakt:  Rebecka Svensson, Gräsö, 0700999013, johnrebecka@gmail.com


Penny, 1 år

Mirax Expect Success, SE37294/2022, född 2022-05-08, svart tik, HD C, ED 0. 
Penny är en glad och aktiv hund som är grundtränad i jaktapportering och viltspår. Ingen problemhund. Trevlig exteriör.  Hon behöver byta hem p g a ändrade förutsättningar i familjen. Omplaceringen sker i samarbete med mig som uppfödare. Jag ser helst ett aktivt hem med tidigare hundvana med intresse för att fortsätta träningen i jaktapportering och viltspår. Support under hela hundens liv. Hon är inte gratis.

Kontakt:  Kontakta uppfödaren Ylva Belin, kennel Mirax, för mer information. E-post: miraxylva@gmail.com eller telefon 070-309 67 16. Jag finns i Ramnäs i Västmanland och Penny finns för närvarande i sitt nuvarande hem i Södermanland.
2024-03-14

Charlie, 1,5 år

Almanza Learning By Doing, SE57270/2022, född 2022-10-05, brun hane, en testikel.
Charlie är en glad och pigg unghund. Han är social både med människor och andra hundar. Han är lyhörd och vill lära sig saker. Går bra i koppel. Har tränat honom lite i nosework, vilket han gillar. Otroligt snäll och gosig. Ej van vid barn, men tror inte det kommer vara ett problem om han får vänja sig. Bor idag i lägenhet, vilket fungerar bra.  Anledningen till att jag bestämt mig för att omplacera honom är att han inte fungerar på hunddagis, han trivs där, men är fortfarande lite för omogen och lite för aktiv. Han är idag hos en dagmatte vilket fungerar jättebra, men hon kan inte ha honom på heltid framöver.

Ser gärna att han kommer till en aktiv person eller familj, gärna på landet eller villa med bra omgivning.
Kontakt: Joakim Chmelnik, Solna, 0703-878781, joakim.chmelnik@gmail.com
2024-02-26

Kylian, 1 år

Quills Flight on Time, SE12636/2023, 2023-01-21, svart hane.

Kylian hänger med på allt med nyfikenhet och glädje.
Han är fullt frisk, dock inte röntgad än.
Glad, trygg och arbetsvillig hund. Älskar alla människor och andra hundar. Har inga problem i hundmöten.
Vi har gått kurs i viltspår, vilket han älskar mycket. Vi har även jobbat med nosaktivering inomhus och utomhus där han fått leta mat, godis och familjemedlemmar. Bär mer än gärna på saker och hämtar med glädje.

Kylian omplaceras på grund av ändrade familjeförhållanden och är ingen problemhund. Han behöver ett hem där han får jobba/aktiveras och få en uppgift, vilket vi tyvärr inte kan ge honom. Han är uppväxt med katt och barn men skulle nog må bäst i ett hem utan yngre barn så han får mer lugn och tydliga förhållningsregler. Vi ser gärna att han får komma till ett hem där det finns träningsintresse.

Kontakt:  Caroline Östergren, Stockholm, 070-5661406, ostergren.caroline@gmail.com

2024-01-25